Μεσολόγγι: Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων – Κλειστά όλα τα σχολεία ως την Τετάρτη 12/5

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε: «Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή».

Η Αιτωλοακαρνανία είναι σε επιφυλακή λόγω των συνεχών αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. Απανωτές ήταν από το πρωί οι συσκέψεις στο Αγρίνιο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων. Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείου του Αγρινίου.

Εκεί αποφασίστηκαν τα εξής:

– Επιχειρησιακή επικαιροποίηση του νοσοκομείου

– Ανάπτυξη κλινών covid

– Γενική επιφυλακή

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου όπου εκεί ελήφθη απόφαση για ​αντιμετώπιση και λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος