Μειωμένος ΦΠΑ για τα 5 νησιά του Ανατ. Αιγαίου που φιλοξενούν δομές – Δηλώσεις Μηταράκη – Αθανασίου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ελήφθη οριστικά η απόφαση για μόνιμη μείωση ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος) εφεξής και για όσο διάστημα συνεχίζουν να λειτουργούν σε αυτά δομές φιλοξενίας.

Η απόφαση αυτή αποσυνδέει, για πρώτη φορά, την εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ από τον αριθμό των διαμενόντων στις δομές φιλοξενίας, αλλά και την μεταβλητότητα των μεταναστευτικών ροών.

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή.

“Aποτελεί μία θετική εξέλιξη που ναι μεν δε λύνει οριστικά το πρόβλημα , πλην όμως παγιώνεται σιγά σιγά το αίτημά μας για πλήρη και οριστική αποσύνδεση από το μεταναστευτικό” δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

“Με την συμφωνία στο Eurogroup για την μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου που επηρεάζονται από την μεταναστευτική κρίση, δίνεται επιτέλους μια οριστική λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που είχε προκαλέσει η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να τον καταργήσει. Μία λύση που σε συνδυασμό με τη μείωση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας στα 5 αυτά νησιά που για αρκετά χρόνια σήκωσαν δυσανάλογο βάρος. Η Κυβέρνηση εκπληρώνει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τις δεσμεύσεις της  προς τις νησιωτικές κοινωνίες” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος