Λυκουρέντζος από Κοζάνη: Θα δοθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για τον παγετό

Διαδοχικές συσκέψεις με παραγωγούς του Βελβεντού, των Σερβίων, της Εορδαίας, του Αμυνταίου, της Καστοριάς και των Γρεβενών, είχε χθες (Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021) στην Κοζάνη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρουσία και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη.

«Θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των αγροτών που επλήγησαν από το πρόσφατο παγετό και θα προσπαθήσουμε να τους αποζημιώσουμε ως το τελευταίο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή  «θα χρειαστεί να συμβάλει και ο κρατικός προϋπολογισμός γιατί ο ΕΛΓΑ έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες».

Παράλληλα ανέφερε ότι το θέμα αυτό έθεσε στους ομολόγους του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση, ενώ ανέφερε ότι γύρω στις 15-20 Μαΐου θα υπάρχει και η εκτίμηση κόστους ζημίας σε όλη την Επικράτεια και αμέσως θα ακολουθήσει το εκτιμητικό το έργο με την ενίσχυση υποκαταστημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς αναμένεται να γίνει πρόσληψη άλλων 140 έκτακτων γεωπόνων και εκτιμητών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης επισήμανε ότι «η ζημιά είναι σημαντική και επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, για καταστροφικό φαινόμενο στο σύνολο των δενδρωδών καλλιεργειών της Δυτικής Μακεδονίας, που προκαλεί πολλές αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος