Live – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα – Yψηλές συμμετοχές

Η εποχή μετά την πανδημία έχει αρχίσει. Φέρνει μεγάλες μεταβολές σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με τις περιφέρειες σε κομβικό ρόλο. Τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να παρέμβουμε σ’ αυτό; Δείτε ζωντανά στο ertnews.gr τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”

Η κοινωνία και οι εκπρόσωποί της μπορούν να ακούσουν την απάντηση άμεσα, στην Πάτρα, στους χώρους της Αχάια Κλάους όπου θα εξελιχθεί από σήμερα 3 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου, το νέο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας.

Το συνέδριο είναι η ένατη διοργάνωση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τον διεθνή της προσανατολισμό.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε γραπτή παρέμβασή του με αφορμή τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Στις Περιφέρειες ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός για την ανάπτυξη

Ο διεθνής όρος του συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”, υιοθετήθηκε συμβολικά αλλά και για λόγους ουσίας. Το συνέδριο έχει αποκτήσει διεθνείς προσανατολισμούς, και διεθνείς συμμετοχές. Αποτελεί μια γέφυρα της περιοχής προς την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική της οποίας στοχεύει προς την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ανάκαμψη και η πρόοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επέλθει μέσΠΠα από τα περιφερειακά σχήματα, τον εκσυγχρονισμό τους, την ανάπτυξη δημιουργικής δυναμικής σε κάθε ιστό και κάθε κύτταρο της ΕΕ. Και γι’ αυτό η Ευρώπη θα είναι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο παρούσα στις εργασίες του συνεδρίου, μέσω κορυφαίων αξιωματούχων.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποστούμε από τις πάγιες εθνικές θέσεις», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συζήτησης στο «Regional Growth Conference». Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα έθεσε ότι συνιστά ελληνοτουρκική διαφορά και τουρκική παραβατικότητα και υπογράμμισε πως «το κλίμα είναι ένα κλίμα διαχείρισης των σημαντικών διαφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όμως οι διαφορές αυτές υπάρχουν και η Ελλάδα θα συνεχίσει να τις υπογραμμίζει». Ερωτηθείς σχετικά με τα Βαλκάνια και το non paper που κυκλοφόρησε περί αλλαγής συνόρων, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε “ιερόσυλη” οποιαδήποτε τέτοια αναφορά. «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τα Βαλκάνια είναι σκέψεις περί αλλαγής συνόρων”, τόνισε ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών.

«Μέσα από τη βαθιά θλίψη της τραγικής απώλειας εκατομμυρίων συνανθρώπων μας σε όλον τον κόσμο, λόγω της πανδημίας, θα πρέπει να κρατήσουμε και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σκληρότερη δοκιμασία που έχει βιώσει στη μεταπολεμική ιστορία της η Ευρώπη, κατάφερε να μείνει ενωμένη, βρίσκοντας κοινές λύσεις στις πιο κρίσιμες προκλήσεις». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας σήμερα, μέσω διαδικτύου, στο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης της Πάτρας.  Όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι η Ευρώπη πήρε ιστορικές αποφάσεις για νέα καινοτόμα εργαλεία, με σκοπό τη θωράκιση της οικονομίας, ενώ σχετικά με την Ελλάδα είπε ότι «αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της, θα είναι η τέταρτη πιο ευνοημένη χώρα, λαμβάνοντας σημαντικά ποσά από το ταμείο ανάκαμψης και από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «το ελληνικό σχέδιο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας».

Στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), θα μιλήσoυν προσωπικότητες της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Ανάπτυξης. Θα μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο επίτροπος Δημητρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πρόεδρος της Επιτροπής 1821-2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, περιφερειάρχες και πολλοί ακόμη.  Το Συνέδριο, που θα συνεχιστεί και αύριο και με άλλους  υψηλούς προσκεκλημένους μπορείτε να το παρακολουθήσετε απευθείας από το ertnews.gr

Regional Growth Conference 2021-Το πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος