Λασίθι: Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για την φωτιά σε πανηγύρι στο Βραχάσι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ομόφωνα από Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 25χρονος για τη φωτιά, που ξέσπασε στο Βραχάσι τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, απειλώντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος δήλωσε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει την ταβέρνα, στην οποία γινόταν το γλέντι. Θέλησε, όπως είπε, να βάλει φωτιά στα καλάμια που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά με σκοπό να δημιουργήσει “κάτι σαν πυροτέχνημα”. Ωστόσο, κατά την πρώτη του κατάθεση στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, είχε δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το έκανε για να διαλύσει το γλέντι, που βρισκόταν σε εξέλιξη για λόγους ανταγωνισμού.

Ως προς την εμπλοκή της 45χρονης γυναίκας, που έχει συλληφθεί για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό, ο νεαρός άντρας ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Η γυναίκα αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τρίτη στην ανακρίτρια Λασιθίου.

Προβληματισμό εκφράζουν την ίδια ώρα οι κάτοικοι του Βραχασίου για τον κίνδυνο, που αντιμετώπισαν ζητώντας από τις αρχές περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς/ Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος