Λασίθι: Έμειναν όλη τη νύχτα στα χιόνια – Επιχείρηση απεγκλωβισμού το πρωί (βίντεο)

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 6 ατόμων πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί από την Πυροσβεστική υπηρεσία, στο Οροπέδιο του Καθαρού στο Λασίθι.

Οι έξι άνδρες, οδηγοί αυτοκινήτων 4Χ4 από την Ιεράπετρα, ανέβηκαν χθες στο Οροπέδιο του Καθαρού από την πλευρά της Κριτσάς, μαζί με άλλα μέλη λέσχης αυτοκινήτου. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όλο το βράδυ στην περιοχή “Σγουρός Πρίνος”. Κάποια από τα οχήματα κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ιεράπετρα, οι έξι οδηγοί όμως δεν μπόρεσαν να προσπελάσουν τους δρόμους που ήταν καλυμένοι με 1 μέτρο χιόνι.

Μη μπορώντας να κινηθούν κάλεσαν στις 4 τα ξημερώματα το 112. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Λασιθίου, Νίκο Μητσογιάννη. Με δύναμη 7 ανδρών, αλλά και τη συμβολή ερπυστριοφόρου οχήματος από το Ηράκλειο με 6 πυροσβέστες, ανέβηκαν στο Οροπέδιο του Καθαρού όπου απεγκλώβισαν τους άνδρες, όλους σε καλή κατάσταση χωρίς προβλήματα υποθερμίας.

Λασίθι: Έμειναν όλη τη νύχτα στα χιόνια – Επιχείρηση απεγκλωβισμού το πρωί (βίντεο)

Οι 6 άντρες από την Ιεράπετρα μεταφέρθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, μέχρι να καθαρίσει το δρόμο ο φορτωτής της Περιφέρειας Κρήτης για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν τα οχήματα προκειμένου να φύγουν.

Μόνο με αλυσίδες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Λασίθι: Έμειναν όλη τη νύχτα στα χιόνια – Επιχείρηση απεγκλωβισμού το πρωί (βίντεο)Η σφοδρή χιονόπτωση όλη τη νύχτα έφερε προβλήματα και στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων ερχόμενοι στο Οροπέδιο Λασιθίου να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού για τα οχήματά τους. Επίσης να μην εισέρχονται στο αγροτικό οδικό δίκτυο εντός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου».

Επίσης με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι σήμερα, Παρασκευή, κλειστά λόγω του χιονιού και του ψύχους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος