Κυρ. Μητσοτάκης: Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Πυλώνα ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Πορφύρης. Ξεναγήθηκε στα έργα της Γ’ φάσης του λιμένα που είναι σε εξέλιξη και στο εν λειτουργία λιμάνι, που εξυπηρετεί καθημερινά με 18 πλοία την ακτοπλοΐα από και προς Ιταλία.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών οι οποίες, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2023.

«Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα και πια ολοκληρώνονται -όπως με ενημέρωσαν- εντός του επόμενου έτους για ένα πλήρες λιμάνι, εμπορικό, επιβατικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα έργα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεδομένου ότι η Ηγουμενίτσα αποτελεί μία από τις δύο μεγάλες πύλες της Ελλάδας προς τα δυτικά,  έχει ενταχθεί στο κύριο δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αποτελεί Λιμένα Διεθνούς Ενδιαφέροντος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι ΗγουμενίτσαςΚατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Ιωάννης Λώλος και Σπυρίδων Παππάς, αντίστοιχα, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των χερσαίων εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζεται Οργανισμός Λιμένος. Και από τα πρωθυπουργικά χείλη δόθηκε η υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες πριν εγκατασταθεί στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ως γνωστόν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στη φάση της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, με παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του. Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το αίτημα των δημάρχων για την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έργο που συμπεριλαμβάνει και την Περιφερειακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πυλώνας ανάπτυξης το λιμάνι ΗγουμενίτσαςΣτη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Είναι ώρα για έργα. Ήρθα να επιθεωρήσω το λιμάνι, τη Γ’ φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί -όπως είχαμε δεσμευθεί- μέσα στον επόμενο χρόνο. Η Ηγουμενίτσα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι, θα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα καλύτερο, προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά όλης της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με πολίτες στην πόλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης τη στήριξη που παρέχει η πολιτεία στην κοινωνία έναντι των εξωγενών διεθνών κρίσεων.
«Στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα εξήγγειλα ότι θα διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ώστε και συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποιες μέρες διακοπές να μπορέσουν και αυτοί να φύγουν για κάποιες μέρες και να ξεκουραστούν. Την ίδια στήριξη παρέχουμε στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στηρίζουμε τους αγρότες μας, στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας. Και ειδικά για τους κτηνοτρόφους να περιμένετε ακόμα πρόσθετες εξαγγελίες οι οποίες θα γίνουν πολύ σύντομα γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η πίεση στην ελληνική κτηνοτροφία», τόνισε.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφαλά, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος