Κρήτη: Εικοσιπέντε σε γλέντι μ’ ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού

Είναι η πρώτη φορά που περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει φήμες περί συγκεκριμένης “πρακτικής” που χρησιμοποιούν καλεσμένοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Κρήτη για να παρακάμπτουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε ένα βαθμό μάλιστα η συγκεκριμένη “μέθοδος” που αφορά στην είσοδο σε κλειστούς χώρους, ευθύνεται για την έξαρση των κρουσμάτων covid-19 το προηγούμενο διάστημα. Σε πρόσφατο γαμήλιο γλέντι λοιπόν, που έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε χωριό της Μεσαράς, διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον 25 από τούς καλεσμένους που βρέθηκαν στον κλειστό χώρο της εκδήλωσης, μπήκαν χρησιμοποιώντας μόλις ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το κενό ακριβώς που υπάρχει στην σχετική διάταξη, το οποίο απαγορεύει στους υπεύθυνους των νυχτερινών κέντρων να ζητούν επίδειξη ταυτότητας, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μαζί με το πιστοποιητικό, διευκόλυνε την κοινωνικά επικίνδυνη παρατυπία. Μόλις ο ένας από μια μεγάλη παρέα εικοσιπέντε ατόμων είχε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

Αφού λοιπόν μπήκε στην αίθουσα φρόντισε να το μεταφέρει στους γνωστούς του, έτσι με το ίδιο πιστοποιητικό μπήκαν εικοσιπέντε άνθρωποι. Φυσικά οι υπεύθυνοι στην είσοδο έχουν ευθύνη αφού δεν πρόσεξαν ή έκαναν ότι δεν πρόσεξαν, πως κατά το “σκανάρισμα” του εγγράφου, εμφανιζόταν πάντα το ίδιο όνομα.

Οι πληροφορίες θέλουν δε, την περίπτωση αυτής της εξαπάτησης να την διαπίστωσε ο ίδιος ο γαμπρός, όταν θέλησε να ελέγξει αν όλα τηρούνται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, καθώς ως γνωστόν και ο ίδιος (ως διοργανωτής) φέρει ευθύνη. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η υπόθεση έχει φτάσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος