Κοζάνη: Τα πρώτα κρούσματα σε Λύκεια – Κλειστά τμήματα σε σχολεία

Τα πρώτα περιστατικά θετικών στον ιό κρουσμάτων, εμφανίστηκαν σε μαθητές Λυκείου στην ΠΕ Κοζάνης μερικά 24ωρα από την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την συνέχεια της λειτουργίας των τμημάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Ηλίας Τοπαλίδης, προχώρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας σε όλους τους μαθητές πως είναι αναγκαίο να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης της νόσου του ιού Sars Cov2. Ο κ. Τοπαλίδης απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία να φορούν τις προστατευτικές μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά διαλύματα για την προστασία της σχολικής κοινότητας από την διασπορά του κορονοϊού.

Τέλος τονίζει χαρακτηριστκά “με τη συμβολή όλων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Κλειστά θα παραμείνουν τμήματα των Λυκείων 2ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ στην Πτολεμαΐδα και 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, όπου βρέθηκαν μαθητές θετικοί στον ιό, μετά από εισήγηση του ΈΟΔΥ, ωστόσο αναμένονται αποτελέσματα τεστ με την πιθανότητα να κλείσει όλο η σχολική μονάδα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος