Κοζάνη: Σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

«Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων σύγχρονων υποδομών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που  αφορά στην κατασκευή φοιτητικών εστιών συνολικής δυναμικότητας 750 κλινών σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, καθώς και ενός πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο κάνοντας γνωστό και επίσημα ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με πέντε σχήματα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στη σχετική πρόσκληση (Άβαξ, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντρακάτ – Άκτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος και ΤΕΚΑΛ). Φορέας υλοποίησης του έργου – προϋπολογισμού 84,95 εκατομμυρίων ευρώ – είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 

Εντός του επομένου εξαμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και μέχρι το τέλος του 2024 η επιλογή του αναδόχου. Στόχος είναι οι νέες εστίες και το πολυδύναμο συνεδριακό κέντρο να λειτουργήσουν σε τρία χρόνια, μετά την ανάθεση του έργου.

Κοζάνη: Σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, θα κατασκευαστεί το συγκρότημα των φοιτητικών εστιών, δυναμικότητας 350 κλινών καθώς και το πολυδύναμο συνεδριακό κέντρο, που αποτελείται από ένα συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με αμφιθέατρο και χώρους συνεδριάσεων και εκθέσεων. Αντίστοιχα, στην Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας θα κατασκευαστεί συγκρότημα φοιτητικών εστιών 150 κλινών και φοιτητική λέσχη για τη σίτιση 350 φοιτητών και φοιτητριών.

Στην Πανεπιστημιούπολη της Καστοριάς, το συγκρότημα των φοιτητικών εστιών θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 150 φοιτητών και φοιτητριών καθώς και φοιτητική λέσχη με δυνατότητα σίτισης 400 ατόμων. Στην Πτολεμαΐδα, θα ανεγερθεί συγκρότημα φοιτητικών εστιών με δυνατότητα φιλοξενίας 100 φοιτητών και φοιτητριών.

Οι Πρυτανικές Αρχές, τονίζεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου, έχουν σταθερά διεκδικήσει τη δημιουργία υψηλού επιπέδου κτιριακών υποδομών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και φοιτητριών σε επίπεδο διαμονής, σίτισης και ολιστικής φοιτητικής μέριμνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος