Κοζάνη: Σε διαθεσιμότητα 93 εργαζόμενοι στα 2 Νοσοκομεία, 8 στο ΕΚΑΒ και 10 στα Κέντρα Υγείας

Ενενήντα τρεις εργαζόμενοι στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Ενότητας Κοζάνης, έχουν τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν την δουλειά τους.

 Ειδικότερα, στο σύνολο των 530 εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εξήντα συνολικά υγειονομικοί μεταξύ αυτών 3 γιατροί 29 νοσηλευτές και 26 άτομα και άλλων ειδικοτήτων παρέλαβαν τα έγγραφα αναστολής εργασίας, ενώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από τους 450 εργαζόμενους οι τριάντα τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2 γιατροί, 15νοσηλευτές και 16 άτομα άλλων ειδικοτήτων, βοηθοί θαλάμου , τραυματιοφορείς , παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε αναστολή εργασίας από χθες και οκτώ εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας από τους 148, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Το ανεμβολίαστο προσωπικό τίθεται σε αναστολή σύμφωνα με το νέο νόμο, με τα Νοσοκομεία να καλούνται να δηλώσουν τις ελλείψεις τους, ώστε να καλυφθούν τα κενά, που δημιουργήθηκαν. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για να επανέλθει κανείς στην εργασία του.

Οι αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό ξεκίνησαν παρ’ όλα αυτά, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση των εσωτερικών μετακινήσεων στις κλινικές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία των νοσοκομείων, την ώρα που το μεγάλο ζητούμενο είναι η υποστελέχωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στα Κέντρα υγείας η διαπιστωτική πράξη αναστολή εργασίας ξεκίνησαν από χθες αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν σήμερα στους εργαζόμενους, που δεν έχουν εμβολιαστεί μεταξύ αυτών βρίσκονται γιατροί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό βρίσκονται αντιμέτωποι με την διαθεσιμότητα, στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός, ωστόσο 1 νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, 2 γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και 1 γιατρός στο Κέντρο Υγείας Τσοτύλιου από χθες βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους.

Εν τω μεταξύ ανοίγει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για δηλώσεις αναστολών. Για το χρονικό διάστημα από 2 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Σεπτέμβριο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος