Κοζάνη: Πρωτότυπες ιδέες τεχνητής νοημοσύνης από τους μαθητές της Δ. Μακεδονίας

Είκοσι σχολεία από όλη την Δ. Μακεδονία, 30 ομάδες και 124 μαθητές, συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης που έλαβε χώρα στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης. Έξυπνες ιδέες πρωτότυπες κατασκευές με ξεχωριστά σενάρια παρουσίασαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων που μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρουσίασαν σε μια γιορτή όπου η τεχνολογία πρωταγωνίστησε.

“Ανοιχτά φτερά στη νέα γενιά” ήταν το θέμα της εκδήλωσης, όπως ανέφερε μάλιστα ο Ηλίας Μουρατίδης από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής που έτρεξε το πρότζεκτ, επιλέχθηκε από την Ε.Ε. η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας μεταξύ οκτώ περιφερειακών της ΕΕ και τριών της χώρας μας.

Το 1ο βραβείο απέσπασε το 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης (Λιάπειο) στην κατηγορία του με το έργο “Σταγονίτσες_ Ένα ταξίδι στα σύννεφα” . Το έργο με θέμα ” Περιήγηση στην πόλη” έδωσε το 1ο βραβείο στο7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και από τα Γυμνάσια το 2ο επίσης βραβείο απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι. Τις τεχνολογικές δημιουργίες των μαθητών βαθμολόγησε η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχε και Κοζανίτισα Φωτεινή Αγραφιώτη επικοινωνώντας στα παιδιά το δικό της επίτευγμα στην τεχνητή νοημοσύνη και το όφελος που μπορεί να έχει στην κοινωνία και την οικονομία κάθε ιδέα που μπορεί να γεννηθεί και να εφαρμοστεί στην επιστήμη της ρομποτικής.

Ενθουσιασμένη η ίδια από τις ιδέες των μαθητών χαρακτήρισε την στιγμή που βρέθηκε κοντά τους την καλύτερη της καριέρας της. Ήταν ένα βήμα που δόθηκε στην εκπαίδευση που αποτελεί ζητούμενο και από τους εκπαιδευτικούς όπως και ίδιοι δήλωσαν που ανοίγει τους ορίζοντες στους μαθητές.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Η ΕΕ στο σχολείο μου», στο πλαίσιο της εκστρατείας-ομπρέλας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος