Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)

Μάχη δίνουν συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με τον ορεινό οικισμό Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού, όπου παραμένουν αποκλεισμένοι για πέμπτη ημέρα, από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τέσσερις κάτοικοι.

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά στη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ’ όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με τον Γιάννη Λέτσα, έναν από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό, ο οποίος ανέφερε πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ’ όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος», αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον “Μπιζινίσιο”, σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ’ αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

Κοζάνη: Πέντε μέρες αποκλεισμένοι στον οικισμό Καταφύγιο – Μάχη να ανοίξει το δρόμος (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου και με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος