Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος – «Σημαντική εξέλιξη η πρόταση ένταξης του κρόκου στο Πρόγραμμα ΚΟΕ»

«Έχει προταθεί η ένταξη του κρόκου στο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του έτους 2023, για 5.450 στρέμματα, λόγω μείωσης της παραγωγής και, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της σχετικής Κ.Υ.Α., είναι δυνατόν να ενισχυθεί».

Αυτό ανέφερε ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Διονύσης Σταμενίτης απαντώντας χθες στη Βουλή, σε ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, με θέμα «Οι παραγωγοί κρόκου Κοζάνης χρειάζονται άμεση στήριξη».

Ο Βουλευτής παρουσίασε  αριθμητικά δεδομένα από τον «Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης» για το ιστορικό ρεκόρ συρρίκνωσης της παραγωγής και στρεμματικής απόδοσης τα δύο τελευταία έτη, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την πρόταση ένταξης του κρόκου στο Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, ωστόσο για τα μέτρα που συνολικά ζήτησε να ληφθούν για τη στήριξη του προϊόντος, δήλωσε πως η  λίστα ενεργειών που παρουσίασε ο υφυπουργός,  δεν απαντούν ούτε άμεσα ούτε πλήρως στις επιτακτικές ανάγκες των κροκοπαραγωγών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος