Κοζάνη: Κλειστά παραμένουν τα καταστήματα – Επιστολή Γ. Κασαπίδη στον πρωθυπουργό

Απελπισία και απόγνωση εκφράζουν οι καταστηματάρχες στην ΠΕ. Κοζάνης, με το άκουσμα της πληροφορίας ότι παραμένει και πάλι κλειστό το λιανεμπόριο. Για το λόγο αυτό συνεδρίασε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης. Επιστολή Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Μεταξύ των προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου της Κοζάνης, είναι η πραγματοποίηση κινητοποίησης το πρωί της Δευτέρας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια να ανοίξουν τα καταστήματά τους, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του Προέδρου Αθανάσιου Δραγατσίκα.
Παράλληλα ο εμπορικός κόσμος ζητά να πάρουν θέση οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης.
Η ανακοίωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει: “Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα σοβαρό lockdown , να μην είναι μόνο το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα! Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε! Προλάβετε να αλλάξετε τις αποφάσεις, να ανοίξει η Αγορά της Κοζάνης έστω και με click away αλλιώς ζητάμε από όλους Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο την ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ τους!”.
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, απέστειλε για το θέμα και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης. Η επιστολή αναφέρει: “Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να προτείνει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα είτε με την μέθοδο του clik away, είτε κατά το μοντέλο της Αττικής, ενώ για την Κοζάνη εισηγείται να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πιο επιβαρυμένη.

Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί επ΄ουδενί. Η κοινωνική αντοχή αλλά και συνοχή είναι σε οριακό σημείο. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της οικονομικής καταστροφής και κανείς πλέον δεν πείθεται ότι τα επαναλαμβανόμενα lock down γίνονται με υγειονομικούς όρους. Μια τέτοια ανακοίνωση θα προκαλέσει πιθανόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις αφού ήδη δεχόμαστε σωρεία τηλεφωνημάτων αγανακτισμένων πολιτών… Το πρόβλημα πλέον είναι κυρίως πολιτικό και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από εσάς προσωπικά. Ευελπιστώ ότι θα προλάβετε μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας”.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος