Κοζάνη: Γυναίκα «πνίγηκε» από κομμάτι κρέας ενώ έτρωγε σε εστιατόριο – Tι λέει στην ΕΡΤ ο αστυνομικός που κατάφερε να την επαναφέρει (video)

Aναστάτωση επικράτησε προχθές το απόγευμα σε γνωστό εστιατόριο στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, καθώς γυναίκα 48 ετών “πνίγηκε” από κομμάτι φαγητού και έχασε τις αισθήσεις της.

Αστυνομικός εν υπηρεσία της έσωσε τη ζωή

Αμέσως έσπευσε κοντά της αστυνομικός σε υπηρεσία και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ εν συνεχεία ήλθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

“Κόσμος καλούσε σε βοήθεια έξω από γνωστό εστιατόριο… έσπευσα στο σημείο… ήταν μια γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της, καθώς κομμάτι από κρέας της έφραξε τον λαιμό. Ένας νεαρός του μαγαζιού προσπαθούσε να την επαναφέρει… έτρεξα δίπλα του και κατάφερα να την κάνω να αναπνεύσει ξανά”, περιγράφει ο Αστυνομικός, κ Θωμάς Δέδες μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Σωτήρια η εκπαίδευση για όλον τον κόσμο

“Ό,τι γνωρίζει ο καθένας μπορεί να σώσει μια ζωή ανά πάσα ώρα και στιγμή, λέει ο κ Δέδες. “Πριν από 10 ημέρες είχε έρθει το ΕΚΑΒ στην Αστυνομία Κοζάνης και μας έκανε σεμινάριο για πρώτες βοήθειες… που αποδείχτηκε σωτήριο”.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος