Κοζάνη: Έκλεισε η γέφυρα των Σερβίων για τα έργα αποκατάστασης των φθορών (βίντεο)

Κλειστή γέφυρα και για τους πεζούς

Για ένα μήνα περίπου θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα Σερβίων, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχει υποστεί.

Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως τοποθετήθηκαν τα απαγορευτικά σήματα και από τις δυο πλευρές της γέφυρας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου εκτός από τα οχήματα η γέφυρα έκλεισε και για τους πεζούς κατά κύριο λόγο ψαράδες καθώς και για κάθε πολίτη καθώς όπως σημειώνουν οι επιστήμονες πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που συνεχίζεται, εξ αυτού και διεύρυνση των ρωγμών, στοιχεία τα οποία οδήγησαν χθες τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να αποφασίσει το κλείσιμο της γέφυρας .”Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την γέφυρα από την κυκλοφορία και των μικρών επιβατικών οχημάτων δεδομένου ότι το όργανο γραφής της ρωγμής κατέγραψε ένδειξη που ανησύχησε τους μηχανικούς που συνεργαζόμαστε. Με υποδείξεις των ίδιων καθώς και της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών αποφασίσαμε να διακόψουμε την κυκλοφορία μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές . Μετά και τα τελευταία ευρήματα της γέφυρας μέσα και από την καθημερινή παρακολούθηση της συμπεριφοράς της έχει αναθεωρηθεί η αρχική επισκευή από τους μηχανικούς και έχει αναβαθμιστεί πολύ περισσότερο δεδομένου ότι η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει πολύ πιο ισχυρή θωράκιση και ενίσχυση της γέφυρας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται”, δήλωσε ο κ. Κασαπίδης.

Κοζάνη: Έκλεισε η γέφυρα των Σερβίων για τα έργα αποκατάστασης των φθορών (βίντεο)

Ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Α.Π.Θ Κωνσταντίνος Κατάκαλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε πως “Ασχολούμαστε με τη γέφυρα αρκετούς μήνες μετά από τις οπτικές επιθεωρήσεις που κάναμε έχουμε επισημάνει κάποιους λόγους που έχει σημειωθεί αυτή η διάβρωση των τενόντων. Προτείναμε στη διοίκηση να πάρει ένα πολύ πιο αυτόματο και σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης γιατί είναι πολύ σημαντικό να δούμε και την εξέλιξη του φαινομένου καθώς η κατάσταση της γέφυρας είναι οριακή.

Κοζάνη: Έκλεισε η γέφυρα των Σερβίων για τα έργα αποκατάστασης των φθορών (βίντεο)

Υπάρχουν έντονες ρηγματώσεις που λίγο λίγο ανοίγουν και έντονες παραμορφώσεις. Χρειάζεται ένας τρόπος ανάρτησης, στήριξης και υποστήριξης αυτού του ακραίου σπονδύλου για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την αποφυγή της κατάρρευσης και να μπορούμε να επιτρέψουμε τη διέλευση. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει ένας πολύ ενδελεχής έλεγχος και των υπολοίπων 5 κρίσιμων βάθρων για να δούμε την κατάστασή τους και να δούμε μήπως χρειάζεται και για αυτά να κάνουμε κάτι προσωρινό.”

Εν τω μεταξύ ήδη η κυκλοφορία με απόφαση της αστυνομίας διεξάγεται απο παρακαμπτήριους και σύμφωνα με τις διαδρομές που έχουν καθοριστεί και στις οποίες οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω και του υψηλού κυκλοφοριακού φορτίου.

Υπενθυμίζεται οτι στις εισόδους της γέφυρας υπάρχει και προσωπικό της τροχαίας που κατευθύνει τους οδηγούς να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Α) Η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300  (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

B) Η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των τεσσάρων κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδός προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Τα επιβατηγά αυτοκίνητα καθώς και τα λεωφορεία και φορτηγά οχήματα με μέγιστο ύψος 4 μέτρα από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες- Ρύμνιο- Γέφυρα Ρυμνίου- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου – Αιανής, Αιανή – Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

Γ) Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με το ενδεικτικώς αναφερόμενο 4Ο  δρομολόγιο της ανωτέρω (Β) παραγράφου.

Δ) Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Γέφυρας Ρυμνίου, ορίζεται τα 40 χλμ/ώρα, μετά την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος