Κοζάνη: Αυξημένη κίνηση στις εναλλακτικές οδούς μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων

Αυξημένη η κίνηση στις εναλλακτικές διαδρομές που πλέον κινούνται ΙΧ και φορτηγά, μετά από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων. Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί διέρχονται πλέον μέσω της γέφυρας Ρυμνίου και του επαρχιακού δρόμου που αποτελεί την βασική οδική σύνδεση της Κοζάνης με το νότιο τμήμα της.

Οι κάτοικοι των Δήμων Βελβεντού Σερβίων και Κοζάνης αναγκάζονται πλέον να διανύουν διπλάσια απόσταση και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς ο δρόμος είναι στενός, με πολλές στροφές και περνά από κατοικημένες περιοχές.

Κοζάνη: Αυξημένη κίνηση στις εναλλακτικές οδούς μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων

Μεγαλύτερο το πρόβλημα για τα μεγάλα οχήματα και φορτηγά που δυσκολεύονται να κινηθούν λόγω του όγκου τους μέσα από τους οικισμούς. Οι κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους και την αγανάκτησή τους μιας και η αυξημένη κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τις τοπικές κοινότητες Ρύμνιο, Γούλες Αυλές.

Ωστόσο έχουν ξεκινήσει εργασίες στην επαρχιακή οδό, όπως διαπλατύνσεις, σηματοδοτήσεις για την διευκόλυνση των οδηγών που θα κινούνται πλέον έως ότου δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία η γέφυρα Σερβίων από τις εναλλακτικές διαδρομές.

Προβλήματα με την καθίζηση στο οδόστρωμα παρατηρούνται και στη επαρχιακή οδό Κοζάνης – Λάρισας μέσω Τριγωνικού, οπού αναμένεται η δημοπράτηση του έργου αφού έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Εν τω μεταξύ η Γέφυρα Ρυμνίου η οποία έχει συντηρηθεί τελευταία με αφορμή την δημιουργία μητρώου γεφυρών, έχει γίνει έλεγχος αντοχής σκυροδέματος με θετικά τα αποτελέσματα καταλληλόλητας και επιτρεπόμενα φορτία 60 τόνων προς τη μία κατεύθυνση και 30 προς την αντίθετη.

Κοζάνη: Αυξημένη κίνηση στις εναλλακτικές οδούς μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει μελέτη στατικότητας στην συγκεκριμένη υποδομή σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν πινακίδες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τα ανώτατα όρια ταχύτητας που έχει οριστεί στα 40 χιλιόμετρα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί κάτι που αποτελεί και ζητούμενο των κατοίκων Βελβεντού αλλά και Σερβίων να βελτιωθεί ο δρόμος Βελβεντού φράγμα Πολυφύτου, Ίμερα Νεράιδα που βρίσκεται σε κακή και κατάσταση λόγω κατακρημνίσεων σε σημεία.

Κοζάνη: Αυξημένη κίνηση στις εναλλακτικές οδούς μετά το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος