Κινητοποιήσεις του εργατικού κέντρου Λέσβου για τη στελέχωση των κέντρων υγείας

Κατέληξε ο 30χρονος αγρότης από τον Πολιχνίτο Λέσβου, που είχε πλακωθεί από το αγροτικό του όχημα και έδωσε μάχη για πολλές μέρες για τη ζωή του , τόσο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και σε νοσοκομείο των Αθηνών που μεταφέρθηκε.

Πρόκειται για την δεύτερη απώλεια μέσα σε λίγους μήνες στο ίδιο χωριό, μέσα στο 2023, μετά το  θάνατο του μικρού Μιχαήλ και το εργατικό κέντρο Λέσβου προγραμματίζει κινητοποιήσεις την Τρίτη 4 Απριλίου για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας.

Τόσο για τη μεταφορά του 30χρονου αγρότη όσο και για τη μεταφορά του 8 μηνών Μιχαήλ, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη να μεταβεί στον Πολιχνίτο καθώς δεν υπήρχε βάρδια στο ασθενοφόρο που υπάρχει στο τοπικό Κέντρο Υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Δε θέλουμε άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις και καταγραφές προβλημάτων. Μετά τις μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλο το νησί και στον Πολιχνίτο, για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές, η κατάσταση παραμένει τραγική και επικίνδυνη»,  τονίζει το εργατικό κέντρο και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Απριλίου στις 9:00 το πρωί, έξω από το ΚΥ Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).  

Το εργατικό κέντρο διεκδικεί:

  • Να στελεχωθούν τώρα τα Κέντρα Υγείας του νησιού, τόσο της Περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου Υγεία.
  • Άμεση έναρξη των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό, νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ.
  • Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατροί, διασώστες κλπ.) μόνιμο προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.
  • Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος