Κέρκυρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα νότια του νησιού – Κάηκαν ελιές

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 3 μετά το μεσημέρι στη θέση Σπήλαιο του χωριού Χλωμοτιανά στη Νότια Κέρκυρα. Η φωτιά κατέκαψε δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης καθώς και ελαιώνα, ενώ η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πυκνής βλάστησης και του δύσβατου της περιοχής.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των έντονων ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, που έφταναν τα τέσσερα και με ριπές τα 5 μποφόρ, ενώ τα κοντινότερα σπίτια του χωριού βρισκόντουσαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Κέρκυρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα νότια του νησιού – Κάηκαν ελιέςΤελικά λόγω των μεγάλων προσπαθειών των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εναέριων μέσων περιορίστηκε και μέσα σε δυόμισι περίπου ώρες, και αυτή την ώρα οι πυροσβέστες επιχειρούν την πλήρη οριοθέτηση της.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν σπίτια, ωστόσο κάηκαν δέντρα αλλά και στρέμματα με ελαιώνα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος τύπου PZL, καθώς και δύο υδροπλάνα της πυροσβεστικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος