Κέρκυρα: Κατέβασαν από εκδρομή προς τους Παξούς 35χρονο με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες – Η θέση της εταιρείας (video)

Array

Περισσότερο από την ταλαιπωρία και την οργή για τον τρόπο συμπεριφοράς, κυριάρχησε η στενοχώρια για το πως αντιμετωπίζονται ακόμα και σήμερα άτομα με αναπηρία, άτομα που το μόνο που αποζητούν είναι η συντροφιά και η αποδοχή των συνανθρώπων τους.

Tο συναίσθημα ξεχειλίζει μέσα από τα λόγια της Μπήλιως Καβαλιεράτου, η οποία με επιστολή της στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και το Λιμεναρχείο, κατήγγειλε ότι εργαζόμενος σε ημερόπλοιο που έκανε εκδρομή προς τους Παξούς, της ζήτησε να κατέβει στο ενδιάμεσο λιμένα της Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα, επειδή δέχθηκε παράπονα από επιβάτες για την υπερκινητικότητα του παιδιού της.

Κέρκυρα: Κατέβασαν από εκδρομή προς τους Παξούς 35χρονο με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες – Η θέση της εταιρείας (video)«Ήρθε κάποιος από το πλοίο και μου είπε ότι ενοχλεί, ότι παραπονέθηκαν επιβάτες και σε ένα τέταρτο πιάνουμε στη Λευκίμμη και να κατεβεί. Εντάξει λέω εγώ, να κατεβούμε. Έχω και μια αξιοπρέπεια, δεν μπορώ να κάτσω σε ένα μέρος που δε μας θέλουμε».

Ο 35χρονος Θεόφιλος, ήταν μέχρι πριν από 5 χρόνια βαρύτονος στην Λυρική Σκηνή. Ωστόσο, μία αναπάντεχη αρρώστια του προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, με δυσκολίες πλέον στην ομιλία και την επικοινωνία του με τους άλλους ανθρώπους.

Στις φετινές τους διακοπές στο σπίτι που διατηρούν στην Κέρκυρα, αποφάσισαν ανήμερα της Παναγιάς να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή μαζί με έναν οικογενειακό φίλο στους Παξούς, τους οποίους κανείς δεν είχε επισκεφθεί πριν. Ο ενθουσιασμός του Θεόφιλου για το ταξίδι ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα όπως υπογραμμίζει η μητέρα του, να είναι όντως υπερκινητικός στο κατάστρωμα του πλοίου μιλώντας με άλλους επιβάτες, χωρίς όμως να επιδεικνύει άσχημη ή ενοχλητική συμπεριφορά.

«Μπήκαμε στο καραβάκι. Στην αρχή ο Θεόφιλος ήταν ήσυχος, μετά από τη χαρά του ανέβηκε στο κατάστρωμα. Επειδή μιλάει λίγο πολύ και όχι καθαρά, φαίνεται κάποιους ενόχλησε. Είναι ένα παιδί που έχει πάθει μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και έχει γυρίσει πάλι στα παιδικά του χρόνια».

Ωστόσο, η προσπάθεια του 35χρονου για επικοινωνία φαίνεται πως κάποιους ενόχλησε καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία, τους ζητήθηκε να κατέβουν στο λιμάνι της Λευμίμμης. Εκεί, χωρίς μεταφορικό μέσο και συχνή συγκοινωνία, αναγκάστηκαν αφού περίμεναν μιάμισι ώρα στον καυτό ήλιο, να χρησιμοποιήσουν ταξί για να επιστρέψουν στην πόλη της Κέρκυρας με κόστος 70 ευρώ, επιβαρυντικό για τις οικονομικές τους δυνατότητες.

«Ρώτησα δυο τρεις φορές, πως από τη Λευκίμμη θα φτάσουμε στην πόλη της Κέρκυρας, μου είπαν θα πας παρακάτω και όποιο λεωφορείο βρεις θα το πάρεις. Βγαίνουμε στο λιμάνι της Λευκίμμης, μια προβλήτα ήταν».

Τι λέει η Εταιρία

Κέρκυρα: Κατέβασαν από εκδρομή προς τους Παξούς 35χρονο με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες – Η θέση της εταιρείας (video)Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ημερόπλοιου, Γιάννης Πανδής, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα για τα γεγονότα από την πλευρά του, όπως τουλάχιστον του τα μετέφεραν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του σκάφους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι ουδέποτε, οποιοσδήποτε από το πλοίο ζήτησε, πόσο μάλλον ανάγκασε την οικογένεια να κατέβει στη Λευκίμμη.

Αντίθετα, έγινε σύσταση για την ασφάλεια του ίδιου του 35χρονου προς τη μητέρα να μην μετακινείται τόσο πολύ με αποτέλεσμα η ίδια να ζητήσει την αποβίβασή της, επειδή δεν μπορούσε να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο κινούταν ο Θεόφιλος.

«Το παιδάκι της και λυπούμε που το λέω αυτό, ήταν υπερκινητικό και κινούταν μέσα στο πλοίο συνεχώς και όπως καταλαβαίνετε, το πλοίο είναι κλειστός χώρος και επικίνδυνος χώρος για ένα μικρό παιδί και να κινείται ανεξέλεγκτα. Εφοβήθηκε μη συμβεί το οτιδήποτε και ζήτησε από μέλη του πληρώματος, αν σταματήσουμε στη Λευκίμμη, να αποχωρήσει όταν το πληροφορήθηκε».

Ο κ. Πανδής υποστηρίζει ότι αν είχε υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, θα ήταν λογικό η μητέρα του να είχε απευθυνθεί στους λιμενικούς που βρισκόντουσαν στο λιμάνι της Λευκίμμης κατά την αποβίβασή τους, ενώ επικοινωνία με τα γραφεία της εταιρίας δεν έγινε παρά μόνο το βράδυ και αφού το πλοίο είχε ήδη επιστρέψει.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο πλοίαρχος έχει ήδη επικοινωνήσει με επιβάτες για να βεβαιώσουν αυτοί ότι δεν εκδιώχθηκε η οικογένεια από το πλοίο.

«Όταν κατέβηκε στη Λευκίμμη ή πριν κατέβει, να πει: “εμένα γιατί μ΄ αφήσατε εδώ πέρα;”.

Η Μπήλιω Καβαλιεράτου ωστόσο, επικαλείται τη γραπτή μαρτυρία του οικογενειακού τους φίλου και προτίθεται τα επόμενα 24ωρα να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρίας για τη συμπεριφορά που υπέστη η ίδια και ο γιος της.

«Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται πως συμπεριφέρεται στους αδύναμους, στους γερόντους, στα μωρά, στα παιδιά. Ο Θεόφιλος είναι σαν μικρό παιδάκι. Να σέβονται αυτές τις καταστάσεις. Γιατί αυτό που έπαθε ο Θεόφιλος, μπορεί να το πάθει το παιδί οποιουδήποτε. Είναι εντελώς τυχαίο…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος