Κέρκυρα: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19

Ανησυχούν τους ειδικούς οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στην Κέρκυρα τα τελευταία δύο 24ωρα. Οι έλεγχοι τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και στο Νοσοκομείο, καταγράφουν δεκάδες κρούσματα μετά και τους σημερινούς, Δευτέρα, ελέγχους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο, στην αυριανή ανακοίνωση αναμένεται να προστεθούν πολλά από τις σημερινές καταγραφές.

Κέρκυρα: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19Μόνο στο νοσοκομείο Κέρκυρας έως το πρωί της Δευτέρας είχαν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα μέσω μοριακού ελέγχου PCR, που έγιναν σε ασθενείς που προσήλθαν είτε στα επείγοντα είτε στα εξωτερικά ιατρεία ή έγινε εισαγωγή τους για νοσηλεία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω όγκου εργασίας, έχει αποσυρθεί εδώ και εβδομάδες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην ελέγχονται πλέον όσοι εισέρχονται στο νοσηλευτικό κατάστημα του νησιού ως συνοδοί, παρά μόνο όσοι τελικά εισάγονται, έλεγχος που γίνεται από το ίδιο το ΓΝΝΚ.

Έξαρση παρατηρείται και στους Οθωνούς, με τουλάχιστον 5 κρούσματα να έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο 24ωρα, με αποτέλεσμα αύριο να μεταβαίνει εσπευσμένως κλιμάκιο στο ακριτικό νησί για εκτεταμένους ελέγχους.

Τα 15 κρούσματα στην Παυλιάνα και τα 5 στο Σκριπερό μετά τους σημερινούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, προστίθενται στα 4 και στα 5 κρούσματα αντίστοιχα (τα οποία καταγράφηκαν έως το Σάββατο), ενώ καταγράφηκαν και άλλα 7 κρούσματα από το κλιμάκιο που έκανε τους ελέγχους έξω από το Δημοτικό Θέατρο ανεβάζουν ακόμα τον αριθμό, ενώ τρεις μαθητές δήλωσαν σήμερα θετικό τεστ με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος