Κεφαλονιά: Επεισόδιο μεταξύ εφοριακών και ιδιοκτητών πιτσαρίας – Άμεση αντίδραση ΑΑΔΕ

Array

Κλιμάκιο εφοριακών, συγκεκριμένα 2 ατόμων, ένας άνδρας και μία γυναίκα, πήγε στην Κεφαλονιά προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους. Χθες, σε έλεγχο που έκαναν σε πιτσαρία στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν οι αποδείξεις που θα έπρεπε σε όλα τα τραπέζια.

Οι εφοριακοί ανακοίνωσαν στον παραβάτη επιχειρηματία τις κυρώσεις και το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει και έφυγαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, έξω από το κατάστημα ο ιδιοκτήτης, η σύζυγός του και ένα άλλο άτομο, πλησίασαν τους εφοριακούς και άρχισαν να τους επιτίθενται φραστικά. Μάλιστα ένας τους τράβηξε την τσάντα της γυναίκας εφοριακού, μέσα στις οποίες υπήρχαν οι αποδείξεις, για να τις αποσπάσει, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η ο οποία εν τω μεταξύ είχε κληθεί, ωστόσο κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θέλησε να προχωρήσει σε μηνύσεις. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Η γυναίκα εφοριακός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και έφυγε.

Το κατάστημα, εκτός του προστίμου, θα παραμείνει κλειστό για έναν μήνα.

Άμεση αντίδραση διοικητή ΑΑΔΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γ. Πιτσιλή αναφορικά με την επίθεση. Αναλυτικότερα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, αφού ζήτησε άμεση και εις βάθος ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών, στις οποίες ανήκει το εν λόγω κλιμάκιο ελεγκτών, καθώς και από τη νομική υπηρεσία της Αρχής, επικοινώνησε με την υπάλληλο της ΑΑΔΕ, όπου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του εκ μέρους της υπηρεσίας και του συνόλου των συναδέλφων της.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η υπηρεσία θα της παρέχει κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη, στη διαδικασία, που θα ξεκινήσει κατά των δραστών.

«Οι εργαζόμενοί μας, οι άνθρωποί μας, καθημερινά διακυβεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα προσπαθώντας να τιμήσουν τον όρκο τους, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος