Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει από το πρωί οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και της Θεσσαλίας, ενώ στα ορεινά χιονίζει.

Στη Θεσπρωτία οι ποταμοί Καλαμάς και Αχέροντας έχουν υπερχειλίσει και είναι στα όρια να πνίξουν καλλιέργειες, κυρίως στις περιοχές Βρυσέλλας (Καλαμάς) και Γλυκής – Ποταμιάς (Αχέροντας).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα, από το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου- Καστρίου (κόμβος Καναλλακίου έως γέφυρα Καστρίου) και εκτροπή της κυκλοφορίας και διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτηρίων οδών, μέχρι τη λήξη των καιρικών φαινομένων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας έχει εκδώσει έκτακτες οδηγίες για αντιμετώπιση θυελλωδών ανέμων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)

Ξεχείλισε και ο ποταμός Καλαμάς. Το ποτάμι έχει ξεχειλίσει στη περιοχή των αρχαίων Γιτάνων, πάνω από το υδροηλεκτρικό φράγμα, αλλά και στον κάμπο της Βρυσέλας. Στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αφού τα νερά του ποταμού έχουν κατακλύσει το οδόστρωμα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)Στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, στο χωριό Κορύτιανη, τα νερά έχουν ήδη καλύψει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος.

Πλημμυρισμένοι οι κάμποι της Μενίνας (Νεράιδας) και της Ρίζιανης. Προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές και στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Μαυροματίου, από καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ήδη στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία απομακρύνουν τους βράχους από το δρόμο.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)Κλειστός για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα λόγω πλημμύρας ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στην Θεσπρωτία. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι τα Γίτανα δεν θα δέχονται επισκέπτες λόγω πλημμύρας στον δρόμο πρόσβασης, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Πλημμύρες μικρής έκτασης καταγράφονται σε όλο σχεδόν το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας (βίντεο)

Στα ορεινά της Ηπείρου χιονίζει συνεχώς και βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τόσο στο Μέτσοβο όσο και στην Εγνατία οδό. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις οδηγίες της τροχαίας.

Στα Τρίκαλα με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου – Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος