Ηράκλειο: Ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας εκριζώθηκαν 744 δενδρύλλια κάνναβης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν μέσα σε θερμοκήπιο 744 δενδρύλλια κάνναβης, συνελήφθησαν 5 άτομα ενώ βρέθηκε χώρος ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως αποξηραντήριο και κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη πέντε (5) ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) -μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Τα δενδρύλλια εντοπίστηκαν σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο σε θερμοκήπιο, ενώ σε χώρο δίπλα απ’ αυτό υπήρχε μια ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη που λειτουργούσε ως αποξηραντήριο όπου συνελήφθησαν οι  δυο αλλοδαποί και βρέθηκαν και τα 30 κιλά και 150 γραμμάρια  χασίς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά: 9 Κυνηγετικά όπλα, 23 φυσίγγια, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

ΕΡΤ Ηρακλείου: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος