Ηράκλειο: Σε υπηρεσίες πρωτοπόρες στη ψηφιακή διακυβέρνηση ο Κυρ. Πιερρακάκης

Από την Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα ψηφιακής διακυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Μεταφορών Ηρακλείου, αναφερόμενος στις πιλοτικές εφαρμογές για τα διπλώματα οδήγησης που ξεκίνησαν από την Κρήτη και υιοθετήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ο Υπουργός, που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Θεοδ. Λιβάνιο και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, υπογράμμισε πως υπάρχει δυναμική και για περαιτέρω καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

«Επισκεπτόμαστε τον Περιφερειάρχη και είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης. Από δω ξεκίνησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα στο οποίο συνεργαστήκαμε και αφορά την ανανέωση της άδειας οδήγησης μέσα από το gov.Gr. Είναι ένα παράδειγμα πιλοτικής εφαρμογής και υπάρχουν πολλά άλλα αντίστοιχα. Οι Υπηρεσίες αυτές ξεκίνησαν από εδώ πιλοτικά και είμαστε απολύτως ανοικτοί να σχεδιάσουμε και στη συνέχεια πολλά προγράμματα μαζί», τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σ’ ένα χώρο όπου σε μια κοινή προσπάθεια, έχουμε προχωρήσει, κάνοντας σημαντικά βήματα στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθεια που είχαμε από τους υπουργούς γιατί δίνουμε ένα καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να εξυπηρετείτε ο πολίτης. Με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ψηφιοποίηση του κράτους μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να νιώθουμε ως Έλληνες».

«Η Κρήτη στην ψηφιακή εποχή»

Ηράκλειο: Σε υπηρεσίες πρωτοπόρες στη ψηφιακή διακυβέρνηση ο Κυρ. ΠιερρακάκηςΕκτός όμως από την επίσκεψη στην Διεύθυνση Μεταφορών, η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Η Κρήτη στην Ψηφιακή Εποχή», την οποία συντόνισε ο Περιφερειάρχης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου οι σχεδιασμοί που υπάρχουν για την στήριξη των Πανεπιστημίων και της Δημόσιας Υγεί,ας στο πλαίσιο και της λειτουργίας του μεγάλου Data Center, με την επωνυμία «Κνωσός 2» που γίνεται σε συνεργασία του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του θεσμού και ενσωματώθηκε στο Στρατηγικό μας Σχεδιασμό», τόνισε ο Περιφερειάρχης στην έναρξη της εκδήλωσης, επισημαίνοντας πως «το άλμα στην ψηφιακή εποχή, έχει επίκεντρο τον πολίτη. Ο δικός μας σχεδιασμός για την Κρήτη του 2030 ενσωματώνει τις δύο μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας: την ψηφιακή επανάσταση και την πράσινη οικονομία».

Στο Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο: Σε υπηρεσίες πρωτοπόρες στη ψηφιακή διακυβέρνηση ο Κυρ. ΠιερρακάκηςΝωρίτερα ο κ. Πιερρακάκης βρέθηκε στο Δήμο Ηρακλείου για το νέο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Δήμων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει για τους 17 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Ηρακλείου και Χανίων, με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 19 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Κρήτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων και της Περιφέρειας έως το 2025. Ο Δήμος Ηρακλείου με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει,  αναμένεται να λάβει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα  περίπου 5 εκ. ευρώ.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την έναρξη της πανδημίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ψηφιακή επανάσταση που έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την απλοποίηση των συναλλαγών  του με τις δημόσιες υπηρεσίες. Στον Δήμο Ηρακλείου έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ παράλληλα διεκδικούμε τη συμμετοχή μας σε κάθε σχετικό πρόγραμμα ή χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο  για να ολοκληρώσουμε τη μετάβασή μας στην ψηφιακή εποχή. Ως εκ τούτου ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό για τις δυνατότητες που προσφέρει στους Δήμους το μεγάλο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού “Έξυπνες Πόλεις” στο οποίο έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος