Ηράκλειο: Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο «Βουλισμένο Αλώνι»

Στο «Βουλισμένο Αλώνι», το μοναδικό γεωλογικό μνημείο, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη. Ήταν η πρώτη εκδήλωση που έγινε ποτέ στο συγκεκριμένο χώρο, όπου η μαγεία της φύσης ενώθηκε με την θεατρική τέχνη, εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές, τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους παριστάμενους θεατρόφιλους που χειροκρότησαν θερμά ηθοποιούς, σκηνοθέτη, διοργανωτές, όλους τους συντελεστές.

Μάλιστα για τον εντυπωσιακό χώρο, στους χαιρετισμούς τους ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας, Κώστας Φασουλάκης, και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφεραν ότι, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που μπορεί, όπως φάνηκε από την παράσταση του Τηλέμαχου Μουδατσάκη να φιλοξενήσει σημαντικές παραστάσεις.

Ηράκλειο: Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο «Βουλισμένο Αλώνι»Ειδικότερα ο κ. Φασουλάκης επισήμανε, ότι ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα της Περιφέρειας Κρήτης που με  σεβασμό προς τον τόπο και την τέχνη, αντιμετώπισε τις βασικές τεχνικές δυσκολίες, ευχαριστώντας παράλληλα για την επιτυχή διοργάνωση τους φορείς και υπηρεσίες που συνεργάστηκε η Περιφέρεια, όπως την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης – Γενική Διεύθυνση Δασών, τον φορέα Διαχείρισης του Γεωτόπου Ψηλορείτης, τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέφερε: «Η παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη ήταν η αρχή. Το «Βουλισμένο Αλώνι», το μοναδικό αυτό γεωλογικό μνημείο, βρίσκεται στην καρδιά του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη, στη Τύλισο. Είναι ένας χώρος που μπορεί, όπως φάνηκε από την παράσταση του Τηλέμαχου Μουδατσάκη, να φιλοξενήσει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Σε αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον, συνεργαζόμενοι με όλους τους αρμόδιους φορείς, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολιτισμό. Να φιλοξενήσουμε και άλλα πολιτιστικά γεγονότα που θα αναδείξουν τον τόπο μας αλλά και τη μοναδικότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ηράκλειο: Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο «Βουλισμένο Αλώνι»Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην επιλογή του, στην ιδιαιτερότητα του μνημείου της φύσης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Μαλεβιζίου, όλους όσοι βοήθησαν και τους θεατές της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης, το κοινό έλαβε αφίσα-ενθύμιο για τα 20 χρόνια ένταξης του γεωπάρκου του Ψηλορείτη στο δίκτυο της UNESCO.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος