Ηράκλειο: Κρίσιμες ώρες για το δίχρονο αγόρι – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Τι δήλωσε η Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ (video)

Στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το δίχρονο αγοράκι που χθες απόγευμα, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο ΚΥ Χάρακα μετά από πτώση του, σε βαρέλι με ασβεστόνερο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Δημήτρη Καρυωτάκη που βρέθηκε στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό ατύχημα.

Στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί, παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο μετά από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, το παιδί εμφάνισε καρδιακό παλμό.

Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

“Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη διασφάλιση της ζωής του παιδιού” δήλωσε στην ΕΡΤ η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη. Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καλή εγκεφαλική λειτουργία καθώς ήταν πολλές οι ώρες που το παιδί δεν ανέπνεε. Θα ακολουθήσει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του”.

Το χρονικό

Μοιάζει με θαύμα η ανατροπή που έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη χθες στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.
Ηράκλειο: Κρίσιμες ώρες για το δίχρονο αγόρι – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Τι δήλωσε η Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ (video)
Ένα δίχρονο αγοράκι που θεωρήθηκε νεκρό όταν βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο, ανέκτησε σφυγμό και αναπνοή μέσα στο κέντρο υγείας ενώ γίνονταν προσπάθειες επί δυόμιση ώρες από τους γιατρούς για την ανάνηψή του.

“Κάναμε το καθήκον μας. Λίγο πριν σταματήσουμε την προσπάθεια το παιδί έδωσε σφιγμό” δήλωσε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Χάρακα, Κώστας Πετούσης.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού διασωληνώθηκε από γιατρό του ΕΚΑΒ στο δρόμο, στο ύψος του Καταλαγαρίου.

Εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές ανάμεσα στους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι το παιδί είχε πεθάνει, ενώ λίγο αργότερα μάθαιναν ότι ήταν ζωντανό.

Ωστόσο, το αγοράκι παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με σφυγμό και αναπνοή και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος