Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Δημ. Αποστολάκης πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία, πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Γεννήθηκε το 1934 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την τότε Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων) με το βαθμό του ανθυποσμηναγού το 1957. Επίσης, ήταν απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, της Σχολής Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Κινητής Εκπαιδευτικής Μονάδας F-84F, του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους, του Σχολείου Χρησιμοποίησης Πυροβόλων Όπλων του ΝΑΤΟ στη Δυτική Γερμανία, του Army School of Physical Training στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Σχολείου Cockpit –Trainer F/RF-84F, του Σχολείου Εκπαιδευτών Πτήσεων «Β», του Σχολείου Εκπαιδευτών Τ-33Α & Τ-37, του Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Σπουδών του Λονδίνου και του μεταπτυχιακού τμήματος της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ είχε παρακολουθήσει μαθήματα Πολιτικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Maryland στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης, διευθυντής της Διεύθυνσης A1 του ΓΕΑ, διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΑ, επιτελάρχης του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως, διοικητής της 30ης Διοίκησης Αεροπορικού Υλικού και αρχηγός της Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως. Το 1973 συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού και αποτάχθηκε από τη δικτατορία.

Ήταν αρχηγός ΓΕΑ από 18 Δεκεμβρίου 1984 έως 22 Δεκεμβρίου 1986.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με την πολιτική και διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1990-1993 και 1996-2004, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από το 1993 ως το 1996 ήταν πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας

Τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Αποστολάκη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Αποστολάκη. Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, ήθος και αφοσίωση στις κοινές δημοκρατικές αξίες. Πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σημαντικές θέσεις ευθύνης τόσο στην Πολεμική Αεροπορία, όσο και στη δημόσια και πολιτική ζωή της πατρίδος μας, αφήνοντας ένα σημαντικό και αξιοσημείωτο έργο. Ήταν αρχηγός ΓΕΑ από τις 18 Δεκεμβρίου 1984 έως τις 22 Δεκεμβρίου 1986. Μετά την αποστρατεία του διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1990-1993 και 1996-2004, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Από το 1993 ως το 1996 ήταν πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Δήλωση του Λευτ. Αυγενάκη

«Βαθιά θλίψη και πολύ μεγάλη συγκίνηση προκαλεί σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια συνεισφορά στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπήρξε ένας εξαίρετος στρατιωτικός και έντιμος πολιτικός, με πολύπλευρη δράση και προσφορά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του απέναντι στη δικτατορία, αλλά και την προάσπιση του εθνικού μας συμφέροντος.

Παρότι ο Δημήτρης Αποστολάκης δραστηριοποιούταν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, μας συνέδεαν ειλικρινείς προσωπικοί δεσμοί και μια αληθινή φιλία.

Πολύτιμες αξίες που τον συνόδευαν σε όλη του τη ζωή, όπως το ήθος του, η εντιμότητα, η ακεραιότητα και η εργατικότητά του αποτελούν παράδειγμα και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».

Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

“Η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη προκαλεί θλίψη και συγκίνηση και αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αφοσιώθηκε στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ μετά την αποστρατεία του, διατελώντας βουλευτής του Κινήματος τις περιόδους 1990-1993 και 1996-2004, αναλαμβάνοντας τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από το Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001.
Η αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός και το ήθος που τον χαρακτήριζαν, αφήνουν μία σπουδαία παρακαταθήκη για την προοδευτική παράταξη.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή, Υπουργού Δημήτρη Αποστολάκη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη, π. Βουλευτή Ηρακλείου και π. Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Δημήτρης Αποστολάκης ξεχώριζε για το ήθος του και η πολιτική του διαδρομή ήταν πάντα εμπνευσμένη από την επιθυμία να προσφέρει για το κοινό καλό. Ως Βουλευτής Ηρακλείου, ως Υπουργός αλλά και σε όλα τα χρόνια της θητείας του στο Στράτευμα, υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο, την Κρήτη και την Πατρίδα μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος