Ιωάννινα: “Καμπανάκι” από τους πτηνοτρόφους – Που οφείλονται οι αυξήσεις στην τιμή των πουλερικών (video)

Tον κώδωνα του κίνδυνου κρούουν οι πτηνοτρόφοι του νομού Ιωάννινων, που βλέπουν συνεχώς το κόστος παραγωγής να αυξάνεται με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να σταματήσουν την εκτροφή πουλερικών.

Όπως εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Β. Σιώμο ο πτηνοτρόφος κ. Κ. Φούκας, “… σήμερα, με της νέες αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές, στο ρεύμα και στο υγραέριο που χρησιμοποιείται για θέρμανση των πτηνοτροφιών, έχει εκτοξευτεί το κόστος παραγωγής κατά 70με 80 % και την επιβάρυνση αυτή, την απορροφούν οι πτηνοτρόφοι”.

Αν το λειτουργικό κόστος συνεχίσει να αυξάνεται τότε ο κλάδος αυτός θα μαραζώσει με δραματικές συνέπειες στο τραπέζι του καταναλωτή, αφού ως γνωστόν το κοτόπουλο είναι το ποιο φτηνό κρέας στην διατροφή μας σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη κρέατος που καταναλώνουμε.

Ο πτηνοτρόφος παραγωγός, εδώ και δυο χρονιά δεν έχει δει αύξηση στην τιμή πώλησης του προϊόντος, με την τιμή να κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ, την στιγμή που ο καταναλωτής το αγοράζει προς 3,50 ευρώ το κιλό και η τιμή είναι μόνο ενδεικτική γιατί αναμένονται μεγάλες αυξήσεις.

Στο ερώτημα γιατί η τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής είναι υψηλή ο κ Κώστας Φούκας, τόνισε πως στην διαμόρφωση της τιμής προστίθεται το κόστος του σφαγείου, η επεξεργασία, η μεταφορά, η φορολόγηση του προϊόντος και το νόμιμο κέρδος της εκάστοτε εταιρείας.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος