Ιωάννινα: Γεμίζουν οι ΜΕΘ από ανεμβολίαστους

Το κύμα ανεμβολίαστων ασθενών «πνίγει» τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Κρεβάτια και εντατικές γεμίζουν από πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Αρνητικό ρεκόρ 97 κρουσμάτων κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Στα 151 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ήπειρο.

Τις αντοχές τους μετρούν τα δύο Νοσοκομεία

Από την πλευρά τους οι υγειονομικοί ζητούν να ενισχυθεί το σύστημα υγείας άμεσα. Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στην μονάδα Covid, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο άνοιξε και η δεύτερη μονάδα ειδικών λοιμώξεων, όπου εκεί μπορούν να νοσηλευτούν έως 40 ασθενείς. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να ανοίξουν άλλες δύο ΜΕΛ. Μέχρι 80 συνολικά ασθενείς μπορεί να περιθάλψει το Νοσοκομείο, με τους υγειονομικούς να κρούουν «τον κώδωνα του κινδύνου», λόγω της έλλειψης προσωπικού, καθώς για να λειτουργήσει η μονάδα ειδικών λοιμώξεων θα χρειαστεί να μεταφερθεί προσωπικό από άλλες κλινικές. Την ήδη «ασφυκτική» κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι 80 υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έχουν εμβολιστεί και άλλοι 38 παραμένουν ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος