Γ. Γεωργαντάς: Υψηλές τιμές τα επόμενα χρόνια για καλλιέργειες με σιτάρι, αραβόσιτο και ηλίανθο

Την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια οι τρεις δυναμικές καλλιέργειες του Έβρου, το σιτάρι, ο αραβόσιτος και ο ηλίανθος, θα έχουν υψηλές τιμές, εξέφρασε από την Ορεστιάδα, όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στα πλαίσια περιοδείας του στην περιοχή ο κ. Γεωργαντάς ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις και νέα δεδομένα – Ενίσχυση Αγροτικής Παραγωγής», την οποία παρακολούθησαν μέλη αγροτικών ενώσεων και συλλόγων της περιοχής.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να εντάξει τον ηλίανθο και το σιτάρι, στα αγροτικά προϊόντα που μπαίνουν στη συνδεδεμένη στα πλαίσια της συμμετοχής της κυβέρνησης στο επερχόμενο Συμβούλιο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση που διήρκησε 2,5 ώρες τέθηκαν από τους εκπροσώπους των αγροτών πολλά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η ακρίβεια στα καύσιμα, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, φροντίζοντας να απαντήσει ο ίδιος, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δράσεις της κυβέρνησης ώστε να απαλύνει τα προβλήματα τους.

Γ. Γεωργαντάς: Υψηλές τιμές τα επόμενα χρόνια για καλλιέργειες με σιτάρι, αραβόσιτο και ηλίανθοΝωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το Τελωνείο Κήπων όπου εκεί λειτουργούν ο φυτοϋγειονομικός σταθμός και το Κτηνιατρικό Κέντρο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό διευκολύνοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του Τελωνείου. Αναχώρησε με τη υπόσχεση να επισκεφθεί την περιοχή μετά από 3 μήνες ώστε να διαπιστώσει αν υπήρξε πρόοδος πάνω σε βασικά ζητήματα που ετέθησαν από τους αγρότες και έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος