Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στον Καριώνα Λέσβου το βράδυ της Δευτέρας

Έσβησε τα μεσάνυχτα η φωτιά που ξέσπασε στις 7.45 μ.μ. της Δευτέρας σε πυκνόφυτη δασική περιοχή με ελιές, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή του Καριώνα κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, πάνω από τον Σκόπελο της Γέρας.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσοβήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν καεί 10 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ένας πυροσβέστης κατά την κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε αρχικά από ένα κάτοικο της περιοχής, που είδε τον καπνό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα τηλεφωνήματα από πολίτες της περιοχής.

Στην περιοχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.  Στην κατάσβεση πήραν μέρος 11 Πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές.

Λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας απηύθυνε έκκληση στους εθελοντές να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης.

;

Παράταση αντιπυρικής περιόδου

Λόγω της ανομβρίας, και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Αιγαίο, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου παρατείνεται η αντιπυρική περίοδος, μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Δεν επιτρέπεται, δηλαδή, μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου κανένα είδος εργασίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε εξωτερικούς χώρους.
Με την παραμικρή ένδειξη καπνού τηλεφωνήστε άμεσα στο 199 ή στο 112.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος