Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορινθία – Προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε στις 16.50 σε δασική έκταση στο Κατακάλι  Κορινθίας. Επιχειρούν για την κατάσβεσή της  24 πυροσβεστικά οχήματα, 60 πυροσβέστες, 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, υδροφόρες  και από αέρος  5 ελικόπτερα, 4 καναντέρ, 7 τράκτορες. Νωρίτερα, στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκε προληπτικά πυροσβέστης που αισθάνθηκε δυσφορία.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ. κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή, για διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Κατακάλι.

Σε γενική επιφυλακή είναι όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κορινθίας. Λόγω διακοπής της κυκλοφορίας οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ισθμού – Επιδαύρου, στο ύψος της Αλμυρής έως το Σοφικό η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της κοινότητας Ρυτού.

Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο ο Δήμος Κορινθίων είναι σε επιφυλακή και παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς προκειμένου αν χρειαστεί να υπάρξει προληπτική εκκένωση περιοχών.

“Δύσκολη και μεγάλη η φωτιά. Ισχυρότατες οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Σε μία ώρα θα έχουμε καλύτερη εικόνα των δεδομένων. Υπήρξε προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης. Δεν έχουν εκκενωθεί άλλοι οικισμοί” δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Νανόπουλος, δήμαρχος Κορινθίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο κ. Βασίλης Χατζής, επικεφαλής πολιτικής προστασίας Περ. Πελοποννήσου, “υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά”.

Η Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, δήλωσε ότι “είναι σε εξέλιξη η φωτιά. Εμείς ως Περιφέρεια παρέχουμε ότι είναι δυνατόν. Είμαστε εδώ. Ελπίζουμε σε καλά νέα. Είναι πολλές οι δυνάμεις πυρόσβεσης”.

Και στις 24 Ιουλίου είχε ξεσπάσει φωτιά στην προαναφερόμενη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος