Καλάβρυτα: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των τριών αγνοούμενων αναρριχητών

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, στήθηκε από το βράδυ του Σαββάτου για τον εντοπισμό τριών χιονοδρόμων-χειμερινών αναρριχητών από 50 ως 55 ετών, που αγνοούνται. Οι διασωστικές ομάδες προσέγγισαν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο, ενδεχομένως μπουφάν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εντοπισμός τους. 

Η έρευνα πραγματοποιείται σε μία περιοχή περίπου 3 χλμ. μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο, με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων.

Τα τρία άτομα που θεωρούνται πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία – είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτές – ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της.

Καλάβρυτα: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των τριών αγνοούμενων αναρριχητών
Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στο σημείο οι αναρριχητές που αγνοούνται

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Αλέξη Άγριο βρήκαν στα στοιχεία τους και το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση.”Οι καιρικές συνθήκες ευτυχώς είναι καλές. Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν,  και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού. Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη” είπε ο κ. Άγριος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Καλάβρυτα: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των τριών αγνοούμενων αναρριχητών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος