Εορδαία: Οριστική παραλαβή δομών ΑμεΑ από τον δήμο

Στην οριστική παραλαβή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας 12 ατόμων) και το Κέντρο  – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες και Νοητική

Υστέρηση (δυναμικότητας από 26 έως 50 άτομα), προχώρησε ο Δήμος Εορδαίας, καθώς έχει ολοκληρωθεί το έργο, όσον αφορά το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και για τα έξι χρηματοδοτούμενα Υποέργα.

Πρόκειται για ένα έργο που δεκαετίες τώρα διεκδικούσαν οι φορείς του αναπηρικού κινήματος της περιοχής της Εορδαίας και το οποίο μπορεί πλέον μπορεί να τεθεί σε χρήση από τους ίδιους τους φορείς του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η επίσημη υπογραφή του παραχωρητηρίου της δομής στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Λαμπηδόνες», η οποία και αναλαμβάνει τη λειτουργία της δομής. Τέλος Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου των δύο αυτών δομών για τα άτομα με αναπηρία στον Αστικό Συνεταιρισμό «Λαμπηδόνες», καθώς και το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού δωρεάν παραχώρησης της χρήσης, όπως και την έγκριση αλλαγής φορέα διαχείρισης -λειτουργίας των δομών αυτών.

Οι δομές αυτές για τα ΑμεΑ κατασκευάστηκαν σε ένα παλαιό κτήριο το οποίο είχε ανεγερθεί δεκαετίες πριν από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας προκειμένου να λειτουργήσει ως Γηροκομείο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε λειτούργησε. Το κτήριο αυτό, το οποίο βρίσκεται σε ακίνητο του Δήμου Εορδαίας στην περιοχή Κουρί, 200 μέτρα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε έκταση 13.318 τετραγωνικών μέτρων ανακατασκευάστηκε καθώς είχε εγκαταλειφθεί και είχε καταστραφεί. Στην υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση έγιναν προσθήκες, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και στατική ενίσχυση, και δημιουργήθηκαν οι δύο δομές για τα ΑμεΑ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.712.877 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η τελική δαπάνη του έργου ωστόσο, με την έκπτωση του αναδόχου του έργου, ανήλθε στο ποσό των 2.161.517 ευρώ. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζεται και η δαπάνη του εξοπλισμού των δύο αυτών δομών, αλλά και η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ενώ από το ποσό αυτό δαπάνη ύψους 254,402,50€ καταβλήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Εορδαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος