Εντάλματα ανακαλούνται και επανεκδίδονται στην υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος 13 Πακιστανών στο Οροπέδιο Λασιθίου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 νεαρών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ενώ η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, στην εισαγγελία Λασιθίου είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, είχε καταλήξει στην ανακρίτρια και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ένα δικονομικό θέμα έφερε τα πάνω κάτω. Στην δικογραφία, δεν είχαν συμπεριληφθεί οι προανακριτικές απολογίες των 7 φερόμενων ως δραστών οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργο Κοκοσάλη, δεν αναζητήθηκαν καν από τις αστυνομικές αρχές.

Η δικογραφία επέστρεψε στο εισαγγελικό γραφείο και η υπόθεση κατέληξε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να κηρύξει απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των «7» λόγω έλλειψης της αναγκαίας προδικασίας. Μετά την εξέλιξη αυτή τα εντάλματα σύλληψης ανακλήθηκαν. Με ταχύτατες διαδικασίες πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικονομικό πρόβλημα ξεπεράστηκε και σχηματίστηκε νέα δικογραφία για την οποία μέσα σε 24 ώρες ασκήθηκε και πάλι ποινική δίωξη σε βάρος των 7 νεαρών, ενώ ακολούθησε η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι – όπως λένε – ετοιμάζονται για ένσταση με την οποία θα ζητούν την απόλυτη ακυρότητα της ποινικής διαδικασίας, και ταυτόχρονα θα προβούν σε αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος