Έναρξη εργασιών για να γίνει ο Άη Στράτης το πρώτο «πράσινο νησί»

Σε μία κρίσιμη ενεργειακά συγκυρία, όπου η ανάγκη για στροφή στη φθηνή, εγχώρια καθαρή ενέργεια γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, μπαίνει στην τελική ευθεία προς υλοποίηση το έργο για τη μετατροπή του Αγίου Ευστρατίου στο πρώτο πράσινο νησί της Ελλάδας.

Πρόκειται για πρωτοποριακό υβριδικό έργο που εξασφαλίζει διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας άνω του 85%, αποθήκευση ενέργειας, τηλεθέρμανση και παροχή ζεστού νερού στους κατοίκους της κοινότητας του ιστορικού ακριτικού μας νησιού, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και τη δημοτική αρχή.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στη χορήγηση Ενιαίας Άδειας Εγκατάστασης:

α) Υβριδικού Σταθμού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,9 MW και φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,2268 MW στη θέση “Πολύνοτνο” του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθηκευτικής ικανότητας συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας 2,56 MWh και

β) σταθμού για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και δικτύου διανομής και προμήθειας ενέργειας.

“Με την έκδοση της παραπάνω απόφασης δίνεται επιτέλους το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών της υλοποίησης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ”, τονίζει η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ και η σύμβαση προβλέπει εργασίες κατασκευής με διάρκεια 25 μηνών και λειτουργία και συντήρηση του έργου για δώδεκα χρόνια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος