Έναν διακινητή προσφύγων συνέλαβε το λιμενικό στη Λέσβο

Έναν 40χρονο άνδρα, που είχε αποβιβάσει 8 πρόσφυγες και μετανάστες συνέλαβε το λιμενικό σώμα μετά από καταδίωξη χθες στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος «Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, τα οποία χειρίζονταν επίγεια διόπτρα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει και δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη ρίψη δυο (02) προειδοποιητικών βολών χωρίς το εν λόγω ταχύπλοο να ακινητοποιείται. Εν συνεχεία, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε τη ρίψη τεσσάρων (04) βολών επί του κινητήρα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, κατάσχεσε το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι οκτώ εκατοστών.  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ κατά δήλωση του 40χρονου, μετέφερε οχτώ (08) αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος