Εκ νέου αναβολή της δίκης του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης – Αποκλειστικά στην ΕΡΤ η μητέρα του θύματος (video)

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης, που άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπου κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της οικογένειας της αδικοχαμένης μητέρας 3 παιδιών, ζητώντας να ολοκληρωθεί η δίκη.

“Ισόβια στον δολοφόνο της Ανθής”

“Ταλαιπωρούμαστε, ξοδευόμαστε αφήνουμε τα παιδιά πίσω… δεν αντέχουν άλλο πάλι δικαστήριο λένε, πάλι δικαστήριο; Το παιδί μου είναι στο χώμα… μία ακόμη αναβολή σήμερα… να τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο!”, λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ και στην Δέσποινα Αμαραντίδου, η μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής.

Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του μετά από 20 ώρες ανάκριση

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς το 2016, όπου ο συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 1 έτους για περιύβριση νεκρού, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον ίδιο να ασκεί έφεση.

Δείτε τι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας Λινάρδου:

Ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δολοφόνησε την 37χρονη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, τον Ιανουάριο του 2016. Όπως ο ίδιος ομολόγησε την σκότωσε και την έθαψε το σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στην συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο εξάχρονα κορίτσια-δίδυμα.

Τότε ο δράστης είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου διαπληκτίστηκε για πολλοστή φορά με τη γυναίκα του και την έπνιξε με τα χέρια του, μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν, όταν εκείνη του επανέλαβε την επιθυμία της να χωρίσουν.

Στη συνέχεια, μετέφερε στο υπόγειο γκαράζ το πτώμα της, το φόρτωσε στο αγροτικό αυτοκίνητό του και το έθαψε σε χωράφι του, το οποίο τη Δευτέρα φρέζαρε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης για να δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου του, ενώ και σε δηλώσεις του στον Τύπο δήλωνε άγνοια για την τύχη της γυναίκας του.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση, ο 40χρονος πρώτα την χτύπησε και μετά την έπνιξε, καθώς η γυναίκα έφερε κάταγμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια.

Η σορός της 37χρονης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου του 2016, οπότε και συνελήφθη ο σύζυγός της, είχε περιπέσει σε αντιφάσεις. Τότε ήταν που είπε στους αστυνομικούς «Παιδιά εγώ τη στραγγάλισα…».

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος