Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποiήθηκαν τα εγκαίνια του επιχειρηματικού πάρκου της Κοζάνης στην ΒΙ.ΠΕ.

“Η Ελλάδα θα είναι πρώτη στις επενδύσεις στην Ευρωζώνη και πρώτη στις επενδύσεις στην ΕΕ για το 2002” τόνισε στην τοποθέτηση του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. ενώ παράλληλα έστειλε και το μήνυμα πως “η Ελλάδα είναι μια φιλική στις επενδύσεις χώρα” και υπεραμύνθηκε για ακόμα μια φορά του σχεδίου μετάβασης, σημειώνοντας πως η Δυτική Μακεδονία θα έχει ένα πολύ καλύτερο «αύριο».

Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

”Με τον Νίκο Παπαθανάση εγκαινιάσαμε το νέο Επιχειρηματικό Πάρκο της ΕΤΒΑ στην Κοζάνη. Η απόφαση για να ιδρυθεί ελήφθη από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη το 1981…41 χρόνια μετά επί θητείας μας έγινε πραγματικότητα. Ήδη η μισή έκταση έχει πουληθεί σε επιχειρήσεις. Θα γεμίσουμε την Ελλάδα Βιομηχανικά Πάρκα, η Ελλάδα της Παραγωγής γεννιέται”, ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Το νέο Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Β, που ενεργοποιείται στην Κοζάνη, αναμένεται να αποτελέσει, λόγω της απολιγνιτοποίησης, πόλο έλξης για μεγάλες επιχειρήσεις, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

“Μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός ένα σπουδαίο έργο σε μια περιοχή, που δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη προσοχή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων. “Από το 2019 είδαμε, ότι τα επιχειρηματικό πάρκα έπρεπε να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας. Δεν έχουμε πάρκα για να ξεκινήσουν γρήγορα οι επενδύσεις. Είναι δέσμευση μας να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα πάρκα σε περιοχές της ΔΕΗ. Η λιγνιτική παραγωγή θα συνεχίσει λόγω του πολέμου και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

Ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμη η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, ενώ για την σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης – Σιάτιστας- Γρεβενών – Καλαμπάκας, τόνισε πως θα ενταχθεί η μελέτη τους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου, έστειλε το μήνυμα πως οι δυνατότητα υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου είναι πολύ σημαντική με την εγγύηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Η τράπεζα, είπε, θα είναι δίπλα στους επενδυτές.

Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

Την ικανοποίηση του για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρημακού Πάρκου Κοζάνης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπιδης κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, υπογραμμίζοντας ότι η πολυετής καθυστέρηση στην ίδρυση του πάρκου δεν τιμά την χώρα και τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει και επισήμανε ότι το κόστος αυτής της καθυστέρησης το πλήρωσαν από την τσέπη τους οι επιχειρηματίες της Κοζάνης, που έστησαν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες περιοχές επενδύοντας σημαντικούς ιδιωτικούς πόρους για δίκτυα και υποδομές.

Εγκαινιάστηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Κοζάνης (video)

Την κορδέλα έκοψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος