Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω –  Ο δήμαρχος Θ. Νικηταράς μιλά στην ΕΡΤ (video)

Το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο 2021, με 25 Ελβετούς τουρίστες προσγειώθηκε το Μ. Σάββατο στον αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω. Στις 6.30 το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryannair από Βερολίνο. Από το Βερολίνο οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς, οι περισσότεροι θα περάσουν τις διακοπές τους στην Κω ενώ κάποιοι μετακινήθηκαν στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Δήλωσε επίσης πως η Κως είναι έτοιμη να δείξει ότι είναι ένας ισχυρός τουριστικός  προορισμός που απευθύνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όσον αφορά στους βρετανούς τουρίστες οι οποίοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά τις διακοπές τους χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, ο δήμαρχος της Κω δήλωσε πως Βρετανία θα πρέπει να συμπλεύσει το ενιαίο Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο.

Τόσο ο τουρισμός όσο και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι μία συλλογική προσπάθεια δήλωσε ο δήμαρχος της Κω και κάλεσε την Πολιτεία, τους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους επιχειρηματίες του τουρισμούς “να δώσουν τη μάχη νικηφόρα”.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, δήλωσε ότι το 30% του πληθυσμού του νησιού έχει εμβολιαστεί.

Το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί.

Οι ταξιδιώτες, που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω –  Ο δήμαρχος Θ. Νικηταράς μιλά στην ΕΡΤ (video)

Αργότερα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της εταιρείας από Ρώμη και Μπολόνια. Η τελευταία πτήση από Βερολίνο για τη φετινή τουριστική περίοδο θα είναι στις 24 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος