Δυτική Μακεδονία: Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την Επικράτεια

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού όλης της Επικράτειας σύμφωνα με την απογραφή του 2021, δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αγγίζει το 10% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα η οποία κυμαίνεται στο 3,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 255.056 άτομα μειωμένος κατά 10,1% σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 που είχε 283.689 άτομα. Οι άνδρες είναι 126.711 άτομα από 141.779 άτομα και οι γυναίκες 128.345 άτομα από 141.910 άτομα.

Η μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού καταγράφεται στην Π.Ε. Γρεβενών με το ποσοστό στο 16,1, ακολουθεί η Π.Ε. Φλώρινας με 12,2%, ενώ στο 8,7% είναι το ποσοστό της μείωσης για την Π.Ε. Κοζάνης και τέλος στο 8,5% είναι η μείωση στην Π.Ε. Καστοριάς.

Σε ότι αφορά στην Π.Ε. Κοζάνης στον ο Δήμο Κοζάνης ο πληθυσμός μειώθηκε περίπου σε 4.200 άτομα, στο Δήμο Εορδαίας στα 3.100 ενώ 3.300 άτομα λιγότερα καταγράφονται στο Δήμο Βοίου, 1.700 στο Δήμο Σερβίων και 400 στο Δήμο Βελβεντού.

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποτυπώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο της συρρίκνωση του πληθυσμού, με το δημογραφικό να παραμένει για την περιοχή ένα ακόμα από τα σημαντικότερο προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δυτική Μακεδονία: Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την ΕπικράτειαΔυτική Μακεδονία: Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την ΕπικράτειαΔυτική Μακεδονία: Η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την Επικράτεια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος