Διπλασιάζεται η επιδότηση για τα καύσιμα σε Ηπειρωτική Ελλάδα και Νησιά

Τη νέα δέσμη μέτρων για να ανακουφιστούν οι οδηγοί από την ακρίβεια των καυσίμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με έμφαση στα νησιά της χώρας μας, όπου λόγω της αύξησης του κόστους των μεταφορικών η τιμή πώλησης της αμόλυβδης “φλερτάρει” πλέον με τα 3 ευρώ το λίτρο.

Στα 80 ευρώ η επιδότηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα – 100 ευρώ στα Νησιά

Το ποσό της επιδότησης του Fuel Pass 2, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα φτάνει τα 80 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα 100 ευρώ στα νησιά. Όσον αφορά τα δίτροχα, η επιδότηση θα φτάνει τα 70 ευρώ. Η περίοδος ισχύος θα είναι τρίμηνη και συγκεκριμένα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

«Απομειώνουμε τις αυξήσεις κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις βασικές μετακινήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο diesel, επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση στην αντλία. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος είναι το ντίζελ να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Επισπεύδεται η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο – Τον Αύγουστο η καταβολή 

Μια ξεχωριστή ανακοίνωση για τους αγρότες έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα με το «Fuel Pass 2». Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο γνωστοποίησε ότι η επιστροφή του ΕΦΚ κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο θα επισπευστεί κατά τρεις μήνες και αντί για τον Νοέμβριο όπως προγραμματιζόταν αρχικά, θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Αύγουστο

Η εξειδίκευση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος