Δήμος Κοζάνης: Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κοζάνης. Πρόεδρος της επιτροπής είναι η Ελένη Παπαδοπούλου (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης) και συμμετέχουν: η Ελπίδα Κουϊμτζίδου (Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου), ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, που θα υποδειχθεί από τη Διεύθυνση και από ένας εκπρόσωπος, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης,  του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης και τους δημότες, Παρασκευή Ευσταθίου και Θεόδωρο Τσαουσίδη.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας είναι συμβουλευτικό, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όργανο. Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο.

Διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο. Συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος