Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Πάτρα για το καρναβάλι (video)

Για τρίτη χρονιά η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος της πόλης Κ. Πελετίδης.

Με το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού ξεκινούν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου οι δράσεις του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Πάτρα για το καρναβάλι (video)Η κυβέρνηση και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αποφασίσουν την προσεχή Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν συνολικά και πώς θα γίνουν, δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Ο Δήμος θα στείλει τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση, λίστα με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το Πατρινό Καρναβάλι 2022, με πλήρεις αναφορές για το σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία από την πανδημία covid-19. Επί αυτών ο Δήμος αναμένει επίσημη απάντηση για το τί τελικά θα επιτρέψει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί.

Όπως τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, «υπήρξε και υπάρχει και φέτος αγωνία από το Δήμο, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες, από όλη την πόλη,  για το τι θα γίνει με το καρναβάλι, γιατί δυστυχώς και φέτος η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το καρναβάλι όπως το θέλουμε. Πορευόμαστε και πάλι όπως και πέρυσι και όπως το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού του 2020, δηλαδή χωρίς παρελάσεις. Κι αν αυτό μας πουν επίσημα από την κυβέρνηση, πρέπει πια να κοιτάζουμε μπροστά και να σχεδιάσουμε το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς που, όπως ελπίζουμε, θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία…».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Μετά την επιστολή που στείλαμε (σ.σ. την προηγούμενη εβδομάδα), μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις. Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19,  για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση.

Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε ο Δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς, άλλες συλλογικότητες, εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα χοροί, ο χορός του Δημάρχου όπως τον κάνουμε για τα παιδιά με Αναπηρία, μια συναυλία, ή τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ,  με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την Τετάρτη περιμένουμε επίσημη απάντηση για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις και ποιες. Εμείς αποδείξαμε και το καλοκαίρι με τις συναυλίες ότι έχουμε την ικανότητα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις χωρίς να μπει σε κίνδυνο η υγεία κανενός».

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πλην του Κ. Πελετίδη συμμετείχαν η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-«Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, Γιώργος Μαγιάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Δήμου, Ελένη Αλεξοπούλου και  το μέλος της Οργανωτικής Ομάδας του «Κρυμμένου Θησαυρού», Σπύρος Κρότσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος