Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού, σε κατάσταση σοκ από τη ζέστη (βίντεο)

Σε κατάσταση σοκ από τις υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται οι Κρητικοί αίγαγροι που ζουν στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, απέναντι από την Αγία Μαρίνα Χανίων. Ο δασοφύλακας της διεύθυνσης δασών Χανίων, Μανώλης Γιαννακάκης εντόπισε πριν από λίγες ημέρες δύο ζώα, μόλις δύο ετών, νεκρά, το ένα μάλιστα είχε πέσει στη θάλασσα. Τα αγρίμια πέθαναν το ένα την ημέρα του καύσωνα και το άλλο την αμέσως επόμενη που και πάλι οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές.

Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού, σε κατάσταση σοκ από τη ζέστη (βίντεο)Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Ν. Χανίων, Γιάννης Φωτάκης, οι Κρητικοί αίγαγροι που ζουν στη νησίδα βρίσκονται σε σοκ λόγω της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα στα Λευκά Όρη που ζουν τα κρι κρι η θερμοκρασία είναι 6-7 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τη διάρκεια της μέρας τους καλοκαιρινούς μήνες τα αγρίμια που ζουν στο νησί, το οποίο από το 1963 έχει χαρακτηριστεί εκτροφείο Κρητικού αιγάγρου, ενώ είναι και τράπεζα γενετικού υλικού, ζουν κυρίως κρυμμένα στους θάμνους αναζητώντας λίγη δροσιά. Πάντως τα περίπου δέκα εξοικειωμένα με τον φύλακα αγρίμια, περιμένουν κάθε πρωί το καλαμπόκι που τους ρίχνει, κρατώντας φυσικά πάντα αποστάσεις.

Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού, σε κατάσταση σοκ από τη ζέστη (βίντεο)

Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού, σε κατάσταση σοκ από τη ζέστη (βίντεο)

Χανιά: Νεκρά δύο κρι – κρι στα Θοδωρού, σε κατάσταση σοκ από τη ζέστη (βίντεο)Η Ευτυχία Πενταράκη με την κάμερα της ΕΡΤ και τον οπερατέρ Μανώλη Λουπασάκη βρέθηκαν στα Θοδωρού, όπως ονομάζουν το νησάκι οι ντόπιοι και κατέγραψαν όμορφες εικόνες από τα περήφανα αυτά ζώα, τα οποία αναμεσά τους είχαν και δύο νεογέννητα το ένα μόλις 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος