Χανιά: Σπείρα πίσω από τη δολιοφθορά – “Έγδυσαν” 25 μηχανήματα

Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και χθες Δευτέρα, σε φορτηγά και μηχανήματα Δήμων και εργολάβων στο νομό Χανίων.

Χανιά: Σπείρα πίσω από τη δολιοφθορά – “Έγδυσαν” 25 μηχανήματαΣύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, εκτός από τη μεγάλη ζημιά σε εργολάβο της αντιπεριφέρειας στην περιοχή των Σφακίων, στο στόχαστρο των δραστών μπήκαν ακόμα δέκα μηχανήματα των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, και άλλα πέντε που βρίσκονταν σε ιδιωτικό χώρο, έξω από συνεργείο σε περιοχή των Χανίων.

“Τη Δευτέρα το πρωί που πήγαν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα μηχανήματα είδαν ότι από όλα τα γερανοφόρα είχαν αφαιρεθεί οι μπαταρίες. Τα οχήματα βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο του Δήμου Χανίων στο Σόδυ, είπε στο ertnews.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης.

“Σκεφτείτε σήμερα το πρωί που έπρεπε να βγουν τα γερανοφόρα, ήταν αμάξια του ηλεκτροφωτισμού και δικά μας, της καθαριότητας, που έπρεπε να βγουν να μαζέψουν, να αλλάξουν λάμπες κλπ. δεν δούλεψε κανείς. Έκπληκτοι όμως έμειναν και οι οδηγοί και οι χειριστές που πήγαν το πρωί της Δευτέρας, στο χώρο που παρκάρουν τα οχήματα του στόλου του Δήμου Πλατανιά. Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για το σύνολο των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, Γιάννης Σταματάκης, “το προσωπικό είδε ότι στο νέο JCB σε δύο γκρέιντερ και ένα φορτηγό έλειπαν και οι μπαταρίες και οι εργαλειοθήκες που υπήρχαν μέσα”.

Χανιά: Σπείρα πίσω από τη δολιοφθορά – “Έγδυσαν” 25 μηχανήματαΣύμφωνα μάλιστα με τον αντιδήμαρχο, οι δράστες προσπάθησαν να πάρουν την μπαταρία και από το πέμπτο όχημα που βρίσκονταν στο χώρο, αλλά δεν τα κατάφεραν. “Να σκεφτείτε ότι τα είχαμε προστατευμένα τα οχήματα. Η ζημιά υπολογίζεται περίπου 4.000-5.000 ευρώ ενώ σχολιάζοντας το γεγονός είπε, “με τέτοια γεγονότα σίγουρα λυπούμαστε, διότι η αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείχνουμε κάθε μέρα προς τον δημότη, καθυστέρησε. Ήδη έχουμε λάβει τα μέτρα μας προς αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον. Έχουμε ήδη προγραμματίσει τη μετακίνηση του στόλου σε άλλα σημεία, με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και νυχτερινές. Ο σκοπός είναι ένας, να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών και του Δήμου”.

Οι αρχές ερευνούν με προσοχή την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις, καθώς οι δράστες έκαναν λάθη που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος