Χανιά: Διάσωση 47χρονου στα Λευκά Όρη – Βρισκόταν σε καταφύγιο σε υψόμετρο 2.100 μέτρων

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 47χρονου από την Ανώπολη Σφακίων, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία περίπου στις 11.30 το πρωί, ενώ βρισκόταν στα Λευκά Όρη και συγκεκριμένα κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι σε υψόμετρο 2.100 μέτρων.

Ευτυχώς ο 47 χρόνος κτηνοτρόφος ήταν με έναν φίλο του ο οποίος ανέβηκε σε κάποιο σημείο, που είχε σήμα το κινητό προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Χανιά: Διάσωση 47χρονου στα Λευκά Όρη – Βρισκόταν σε καταφύγιο σε υψόμετρο 2.100 μέτρων

Μόλις χτύπησε το τηλέφωνο στην πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών και στο κλιμάκιο της Ανώπολης οι έμπειροι διασώστες ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν. Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προηγούμενη επιχείρηση διάσωσης, που έκαναν στην ίδια περιοχή.

Χανιά: Διάσωση 47χρονου στα Λευκά Όρη – Βρισκόταν σε καταφύγιο σε υψόμετρο 2.100 μέτρων

Τέσσερις πυροσβέστες από την Ανώπολη και άλλοι τέσσερις από τις Βρύσες έφυγαν αμέσως για την δυσπρόσιτη περιοχή των Λευκών Ορέων και λίγο μετά το μεσημέρι έφτασαν κοντά στον 47χρονο, ο οποίος είχε συμπτώματα αφυδάτωσης και ήταν εξαντλημένος. Οι διασώστες του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν μέχρι το σημείο, που μπορούσε να πλησιάσει όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, απ’ όπου και τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο ιατρείο της Ανώπολης. Εκεί ο 47χρονος δέχτηκε ιατρική φροντίδα και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος