Χανιά: Άρχισε σήμερα το 11ο Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού θα βρεθούν τα Χανιά από σήμερα και έως την Παρασκευή στο πλαίσιο του 11ου Ετήσιου Συμβουλευτικού Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ξεκίνησε το πρωί στο ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του αναπληρωτή Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Bjorn Berge, της γ.γ. του υπουργείου τουρισμού Ολυμπίας Αναστασόπουλου, της Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρας Μπακογιάννη, πολλών ακόμη υψηλόβαθμων από διεθνείς οργανισμούς, καθώς και πλήθους τοπικών φορέων. Χανιά: Άρχισε σήμερα το 11ο Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της ΕυρώπηςΣε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε για σημαντική εκδήλωση, αφού συγκεντρώνονται όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για να μιλήσουν για τις κοινές πολιτιστικές τους ρίζες και αξίες. Το φόρουμ σύμφωνα με την υπουργό συνδυάζει τουρισμό, επιχειρηματικότητα, πολιτισμό, συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη με τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Bjorn Berge, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στις δύσκολες εποχές που βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μεγάλο αριθμό συνέδρων, τον μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, όπως είπε. Στο Forum συμμετέχουν περίπου 400 εκπρόσωποι από 37 κράτη που είναι μέλη των Πολιτιστικών Διαδρομών καθώς και από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Χανιά: Άρχισε σήμερα το 11ο Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της ΕυρώπηςΤο 11ο ετήσιο Forum διοργανώνεται από την Διευρυμένη Μερική Συμφωνία Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, καθώς και την Πολιτιστική Διαδρομή «Δρόμος Ιστορικών Καφέ». Τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το θέμα του φετινού Forum είναι «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου». Το Forum Χανίων 2022 θα προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν η μεθοδολογία και οι πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αυξανόμενη σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του Προγράμματος. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά, ενώ την τελευταία ημέρα, το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι των Χανίων θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση για την λήξη των εργασιών η οποία θα ολοκληρωθεί με παράθεση δείπνου έξω από το θέατρο στην πλατεία Κατεχάκη. Το δείπνο θα αποτελεί γιορτή κρητικής γαστρονομίας και παραδοσιακής μουσικής και χορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος